Gå efter de store kunder som fotograf

Hvis du er selvstændig fotograf, kan det være en rigtig god idé at gå efter store kunder, som virkelig kan give dig en god indtjening, og måske endda også en mere stabil indtjening, hvis du laver faste aftaler med kunderne om løbende opgaver.

Med kontrakter i huset fra store kunder, skal du ikke bekymre dig om at kunne betale dine regninger eller din løn. Du kommer nok heller ikke til at skulle trække på din a-kasse, da du med store kunder formodentlig er sikret i lang tid. Især hvis du vælger at indgå kontrakter med dem om løbende arbejde.

Prøv at få tilbagevendende arbejde fra de samme kunder

Hvis du gerne vil være sikker på at have penge på firmakontoen, kan det være en god idé at prøve at lave kontrakter og aftaler med dine kunder. Tager du eksempelvis billeder af medarbejderne i en virksomhed, kan du jo lave en aftale om at komme tilbage igen om et halvt eller helt år for at friske billederne op og tage nye billeder af medarbejderne.

Det kan også være, at du kan få en aftale med et blad eller et magasin, som har brug for nye billeder hver eneste eller hver måned. Det er også tilbagevendende arbejde, som i længden giver dig mange flere penge end en enkeltstående opgave her og nu. Hvorfor nøjes med en enkelt opgave for kunden, hvis du kan sikre dig flere?

Det behøver ikke at være svært at få tilbagevendende arbejde. Sørg også gerne for, at de kunder, der kun bestiller en enkeltstående opgave fra dig, har nem adgang til at booke dig igen, og måske endda har mulighed for at spare penge, hvis de vælger dig en anden gang.

Så kommer du snart til et punkt, hvor du ikke behøver at lave mere salgsarbejde og bare kan leve af de samme kunder måned for måned.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.