Husk at lægge et budget som ny fotograf

Når du skal starte ud som selvstændig fotograf, er det en rigtig god idé at lægge dig et budget, så du har nogle tal at gå ud fra. Der er mange nye selvstændige, der ender med at bruge alle deres penge på utrolig kort tid, og så står de i en situation, hvor de ikke kan betale deres regninger eller udbetale løn til sig selv.

Så hvis du drømmer om at leve af at være selvstændig fotograf, kan det være en rigtig god øvelse at lægge dig et budget. Vær altid opmærksom på at lægge et realistisk budget, da du ikke kan bruge et urealistisk budget til noget som helst andet end at spilde din tid.

Vigtigt for enhver ny forretning

Og det gør sig ikke bare gældende for nye fotografer, der vil starte ud som selvstændige. Det gør sig gældende for alle nye selvstændige, som gerne vil have en chance for bare at have nogenlunde styr på tallene, både på den korte og på den lange bane.

At drive en virksomhed er ikke en spurt men et marathon, så det skal du være forberedt på, når du skal i gang med at oprette din egen første virksomhed. Det er fint nok, at du har styr på tallene for denne her måned, men hvad med om et halvt, helt eller to år? Der skal der også være styr på tallene. Så kan du lige så godt have styr på det hele fra starten af.

Har du brug for et virksomhedslån?

Når du skal starte din egen virksomhed som freelance fotograf, kan det være, du har brug for et lån til at kunne betale for alt det udstyr, du skal bruge på dine opgaver. Det kan også være, du har lyst til at investere i et studie med en masse udstyr, som også koster en del penge at få stablet på benene.

Uanset hvad du mangler penge til i din virksomhed, kan det være en idé at overveje et virksomhedslån. Er det et lån af en større slags, kan det være en idé at overveje at gå i banken og få lånet. Men hvis du skal bruge mindre end 100.000 kroner, er der også alternative låneudbydere, du kan overveje at låne penge hos.

Både for unge og ældre fotografer

Det at være selvstændig fotograf kræver ikke en specifik alder. Jo, hvis du skal låne penge, skal du være over 18 år. Og det er samtidig sværere for børn under 18 år at få et CVR nummer. Men det er dog ikke umuligt. Så du skal ikke tro, at det at være freelance fotograf kræver en specifik alder. Det er nemlig både for unge, de voksne og de ældre fotografer.

Så længe du bare gør et godt stykke arbejde og leverer et godt resultat for dine kunder, kan det være ligegyldigt, hvor gammel du er. Er du en dygtig fotograf, kan du næsten altid være sikker på, at der er opgaver nok til dig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.